2009-07-03

Köpenhamn, del I: Prylarna

Jaha, vi tog alltså 290 bilder i Köpenhamn. Du förstår ju att det är en hel del att gå igenom så tills vidare får du hålla tillgodo med bilder på saker jag köpt. Du vet, bara för att sprida konsumtionsromantiken. Jag trodde att det skulle bli mer shopping men ärligt talat... Köpenhamns shoppingutbud gjorde mig grymt besviken. Kanske hade jag bara otur? Majoriteten av prylarna köptes på tax free.


Second hand-blus, Wasteland Retro Clothing Company.
De bästa 50 danska kronorna jag någonsin har spenderat. Den är mintgrön och inget annat! Jag älskar plisseringarna och det lilla knytbandet. Självklart spillde jag soja på den första gången jag använde den. Fläckarna syns som tur är inte.


Hårnål, Lisbeth Dahl.
Jag blev eld och lågor när jag såg butiken på Tivoli-området. Det är svårt att undvika kärleken när man tittar på Lisbeth Dahls saker.


Hårnål, Lisbeth Dahl.
Detaljerna på klockan, detaljerna!


Halsband, Lisbeth Dahl.
Vad ska jag säga? Jag ville ta med mig hela butiken hem. Om jag nu hade kunnat. Jag skyller allt på Fia som fått mig att älska Lisbeth Dahl.


Örhängen, provkollektion, Zarah Voigt.
Jag vet inte vad som är fel med min kamera ikväll men örhängena är RÖDA. Zarah Voigts butik var det enda slumpmässiga mötet som var en glad överraskning. Jag älskar kitsch, jag älskar plast, jag älskar silhuetter.


Ring, Pilgrim.
Rea på tax free-området? Jag var DÄR. Plockeliplock!!!


Armband, Pilgrim.
Och självklart...


Halsband, Pilgrim.
... som matchar armbandet. Jag fick grova vibbar av Juliette et Justine och Schwarz Schmetterling tack vare barnporträttet och bärnstenstonerna.


Delicate Petals gåvoset, Victoria's Secret.
Okej, jag erkänner, jag ville åt necessären. Just det här setet doftar mandarin, ros och mysk.


G, Harajuku Lovers.
Samtliga parfymer i den här serien är ljuvligt sött formgivna. Dofterna var däremot inte så imponerande sådär direkt ur flaskorna. Jag fastnade för G eftersom doften av kokos gjorde mumsigast intryck. Vanligtvis går jag efter mottot "ju tyngre, desto bättre" när det kommer till parfymer.

Stuff I got in Copenhagen, most of it on tax free since I failed to find the awesomeness that everyone talks about when it comes to Danish shopping.

7 comments:

 1. Det sista halsbandet från Pilgrim satte igång associationsdelen i min hjärna. Först tänkte jag på midsommar. Sen på Musse Pigg, fast med örhängen. ^^ Det är jättefint!

  ReplyDelete
 2. Jättefina saker ^^ Pilgrim sakerna fick mig också att tänka på Schwarz Schmetterling...och OMG LISBETH DAHL!

  ReplyDelete
 3. Åååååååååååå jag ÄLSKAR sakerna från Lisbeth Dahl! Måste kollas upp, antar jag ;)

  ReplyDelete
 4. Mooness: Haha, Musse Pigg med örhängen! Vad roligt, jag tänkte inte på det förrns du sa det.

  Fia: JA LISBETH DAHL! <3

  Catta: Gör det. Lisbeth Dahl har ALLT från smycken till pryttlar till... ja, allt.

  ReplyDelete
 5. hehe, just den där blusen på wasteland gick jag omkring med länge men hängde tillbaka den till förmån för ett par klänningar, vilken tur att den fick komma och bo hos dej istället!

  ReplyDelete
 6. Är det sant, vilket roligt sammanträffande! Jag är faktiskt glad över att det är mulet nu om dagarna, jag hoppas kunna ha blusen utan att svettas ihjäl.

  ReplyDelete
 7. Jättefina saker ^^ Pilgrim sakerna fick mig också att tänka på Schwarz Schmetterling...och OMG LISBETH DAHL!

  ReplyDelete