2009-07-29

Recension: Dear Celine, HMHM och Secret Shop

Dear Celine Merry Go Round JSK + headbow


Det här tyget tillverkades för det japanska barnklädesmärket Shirley Temple (systermärke till Emily Temple Cute). Det kinesiska märket Dear Celine har uppenbarligen fått tag i några rullar av tyget och gjorde en begränsad upplaga av den här klänningen.
Klänningen är av bomull och fodrad med ett tunt bomullstyg. Detaljerna är få, en volangkrage och plisseringar vid bysten, men mönstret är vad som gör själva klänningen. Rosetten vid kragen är borttagbar. Den fasta underkjolen (spetsvolangen i vitt) är däremot inte lika vid som kjoldelen av klänningen. Klänningen får alltså inte lika mycket volym som jag hade föreställt mig.
Hårrosetten som jag köpte till är en klassisk "headeater". Vid första anblick ifrågasatte jag valet av rosa spets men när jag testade både rosett och klänning tillsammans såg det inte alls dumt ut. Rosetten har ståltråd och går därför att forma en aning som du vill. Rosetten går också att flytta längs med diademet om du hellre vill ha rosetten på sidan än mitt på huvudet.

HMHM Classical Velveteen Chandelier Skirt


Kjolen är fodrad och gjord av ett härligt mjukt tyg som kontrasterar gudomligt mot de guldiga detaljerna.
För att vara en kopia av Angelic Prettys kandelabermotiv är den inte så pjåkigt gjord. Den avtagbara magrosetten är annorlunda utformad och kandelaberbroderierna är bredare än originalet. Färgen är mörkare och drar mot lila till skillnad från originalet som drar åt rött. Däremot blev jag besviken på att broderiet har luckor i sig på olika ställen. Det syns om du tittar noggrant men helhetsintrycket är fortfarande vackert.Secret Shop Ribbon Lace Up Shoes


Kilklack, platå, snörning, runda tår, rosetter. En sko kan inte bli mer perfekt än såhär.
Jag beställde en storlek L/24.5, motsvarande ungefär storlek 38. Storleken fungerar men är snarare lite för liten än lite för stor. Skorna känns lätta på foten och är enkla att gå i.
Rosetterna framtill är marginellt större än på originalen. I övrigt är det svårt att se några märkbara skillnader. Detaljer som irriterar mig dock är de slarvigt tillskurna hjärtdetaljerna på snörena och de snett påsydda rosetterna bak.


Reviews of Dear Celine, HMHM and Secret Shop.
Dear Celine: Love the print, love the cut of the dress but the permanent lacey underskirt is not as full as the fabric of the skirt part.
HMHM: Love the softness of the fabric, love the gold and deep burgundy colours together but the embroidery has gaps in it.
Secret Shop: Pretty much the perfect shoe model but not impressed by the bad cutting of the heart details and the lopsided back bows.

7 comments:

 1. Dear Celine måste vara bra på att få tag i Shirley Temple Tyger då även min klänning, den rosa med prickar och jordgubbar är Shirley Temple tyg (det står Shirley Temple över hela klänningen ^^ )

  ReplyDelete
 2. En hel del av japanska lolitamärkenas tyger tillverkas i Kina eller Singapore så det är inte helt omöjligt att Dear Celine har en regelbunden kontakt som de handlar överblivet lager av. Det är däremot på gränsen till varumärkesstöld eftersom Shirley Temple antagligen har varumärkesskyddat tyget.

  ReplyDelete
 3. May I ask what color you ordered your Chandelier skirt in?
  Is that the navy blue? And is that the silver or the gold print?
  Anyway, it looked GORGEOUS! I so do want one of those myself now! *_*

  ReplyDelete
 4. It's the wine red with gold print. I didn't even know there was a navy blue. :)

  ReplyDelete
 5. Oh *w*
  Is the color like that in real life or is it more red-ish? (I know that my camera makes my purple stuff way more blue-ish than it really is at least)
  The color looks gorgeous in the picture at least ^w^

  ReplyDelete
 6. It's more purple than red but a very dark shade of purple. At a glance it almost looks black.

  ReplyDelete
 7. Ooh, I see
  Thank you for answering me this much, I'm going to buy the skirt and didn't know what color to choose and then I saw that you had written an review. But now I have decided hehe ^^

  I like your blog btw, I'll be reading it more ^_^
  (Luckily for me, I understand Swedish) XD

  ReplyDelete