2009-11-12

Osaka Aquarium and Shinsaibashi lolita shopping.


Jag och David var en timma tidiga imorse så vi tog en promenad runt kvarteret. Bakom vårt hotell fanns ett tempel med en mäktig scen. David är den lilla streckfiguren framför scenen, 196 cm lång.


Idag åkte vi till Osaka Aquarium för att titta på saker som lever under havet. Uttrarna var riktigt gulliga och kanske de enda som såg ut att ha det bra på hela stället. Alla andra djur simmare runt, runt, runt i vad jag tyckte var för små akvarier.


Stora, fula och coola fiskar. Den största av dem alla var valhajen som jag inte fick någon bra bild på för att den simmade runt, runt, runt men det var lite läskigt när den simmade förbi och jag insåg att jag var lika lång som fenan.


En fisk liftar på djävulsrockan som jag fotade för Bellas skull. Den gick inte att ta med sig hem, sorry gumman.


En säl flörtar med en besökare.


Jag fick se mina bläckfiskar men de var väldigt apatiska. Som den här som bara låg i hörnet och blundade.


Den separata manetavdelningen var magisk även om jag är skeptisk till om det är okej att proppa in femtioelva maneter i en liten vattentank.


Mest synd tyckte jag om kapybarasarna som hade en väldigt liten hage med betonggolv, bajs i vattnet och lite hö i ett hörn. Den där fradgan i munnen ser inte så rolig ut heller.

Under tiden vi var på akvariet började min näsa täppas till ordentligt och mina ögon dimmade igen. Som tur var hade jag en värktablett i handväskan och hade det inte varit för den hade jag nog däckat halvvägs till Shinsaibashi - shoppingdistriktet! Jag var väl förberedd med tre olika kartor, trodde jag, men väderstrecken visade sig inte alls stämma överens med verkligheten så jag gick i cirklar till dess att jag hittade rätt. Att be om hjälp att hitta när jag inte kan japanska och japanerna inte kan engelska är ungefär som att landa på Jorden som marsian - mycket användning av teckenspråk och handgester.


Som du ser lyckades jag ju pejla in alla mina butiker. Jag lyckades till och med hitta saker som enligt hemsidorna ska vara slutsålda men som bevisligen inte är det.
Jag sprang in i Prisilas egna butik med hjälpsam och trevlig personal som lät mig prova allt löshår jag pekade på. Mycket praktiskt och verkligen rekommenderbart.

Noteringar om lolitashoppingen i centrala Osaka:
Atelier Pierrot-personalen var miljarder gånger trevligare än motsvarande i Tokyo. Jag fick min klänningsrosett knuten korrekt!
Personalen på Metamorphose avslutade varenda mening med att gå upp i falsett, ungefär likadant som en viss bloggerska brukar avsluta sina meningar.
Innocent World-butiken är liten men desto mer charmig.
Jag gick aldrig in i Angelic Pretty-butiken men hittade till Baby the Stars Shine Bright som hade en generös och välfylld butik.
Big Step-gallerian erbjöd Miho Matsuda (vars butikspersonal satt på huk bakom kassan och pratade i telefon) och KERA Shop Arena som kändes som en packad och oälskad sillburk i klädform.
Den bästa överraskningen var OPA-gallerian som till synes riktar sig främst till gyarus men har en gudomlig sminkbutik i bottenvåningen och massor av blingiga accessoarer och billiga, färgglada strumpbyxor.
På det stora hela gillar jag lolitashoppingen i Osaka fett mycket med ett litet minus; ingen second hand-butik! Eller så kanske det är jag som inte har hittat den ännu.
We went to the Osaka Aquarium which was both awesome and heartbreaking. Awesome to see so many cool things that live in the sea but heartbreaking to see how small their living space is. The poor capybara even had dirty water in their pen. :(

I am slowly getting better but my nose is clogged up so I had to take a painkiller pill to endure the lolita shopping in Shinsaibashi. I highly recommend it, all sales clerks are nice and friendly and serviceminded - even the Atelier Pierrot clerk who retied my dress bow correctly for me. I managed to run into Prisila's store too where it was possible to try everything out before you bought it. I couldn't find my way to any second hand lolita stores though, maybe there are none in Osaka?

10 comments:

 1. Your new things look lovely. Hope you are feeling better soon!

  ReplyDelete
 2. Fina saker du hittade! iw butiken är så himla mysig, och konstigt placerad!
  Det finns en 2nd hand butik, på andra våningen typ, vid torget mellan baby butiken och big step gallerian:)

  ReplyDelete
 3. Valhaj i fångenskap? Hur fick den plats? :O

  ReplyDelete
 4. stackars vattensvin uuuh!! jag tycker så himla synd om alla djurena hela tiden.

  men shopping åh guuud *_*

  ReplyDelete
 5. The Pink Fairies: Nope inte mer, den har stängt. : <
  Fanns en skivbutik där också förr som hade en våning med använda kläder men den har också flyttat bort/stängt; Second hand utbudet i Osaka e verkligen tragiskt : (

  ReplyDelete
 6. Poor jellyfish and capybara :(
  I like the socks you bought! Especially the IW ones.

  ReplyDelete
 7. Ra: Thank you, I had a bit of a backlash last night with a high fever but I am feeling much better now.

  The Pink Fairies: IW-butiken är framförallt väldigt liten! Nope, inget second hand som sagt. Jag hittade visserligen en butik med ett begagnat utbud men det var mest AP och inte alls särskilt billigt.

  Maol: I en jättejättejättejättejättestor vattentank. :P

  Sara: Ja, jag ville ju ta hem allihopa. :/ Shopping is teh fab.

  Sandra: Förutom en butik med ett begagnat utbud (mest AP) som inte heller var billigt så suger lolitaandrahandsmarknaden.

  Chelle: Thank you dear! ^^

  ReplyDelete
 8. hej!
  min mamma ska åka till osaka nu i veckan och min fråga är: Vilka kända märken/butiker ska man satsa på? jätteglad för svar då jag letat igenom hela internet! du kan oxå ge tips om du vet någon hemsida med info om shopping i osaka.

  ReplyDelete
 9. Hej miio. Eftersom jag inte vet vilken stil eller smak du har så är det svårt för mig att tipsa om specifika butiker. Men med det enorma utbudet av accessoarer och kläder som finns i Japan överlag är det lätt att hitta något som passar alla längs Shinsaibashi-suji, den stora shoppinggatan i Osaka. Är du ute efter alternativa butiker trängs de med hiphopbutikerna i America-mura. Dessvärre har jag inga länktips till shopping i Osaka. Det är en underskattad stad. Alla länktips leder till Tokyo. Lycka till!

  ReplyDelete
 10. Hej miio. Eftersom jag inte vet vilken stil eller smak du har så är det svårt för mig att tipsa om specifika butiker. Men med det enorma utbudet av accessoarer och kläder som finns i Japan överlag är det lätt att hitta något som passar alla längs Shinsaibashi-suji, den stora shoppinggatan i Osaka. Är du ute efter alternativa butiker trängs de med hiphopbutikerna i America-mura. Dessvärre har jag inga länktips till shopping i Osaka. Det är en underskattad stad. Alla länktips leder till Tokyo. Lycka till!

  ReplyDelete