2009-11-05

Last day in Tokyo: Meiji temple, Harajuku bridge reality check and does my hair look good?


Jag, Nina och Malin började dagen med att vara snygga och shoppinglystna. Fem minuter efter att vi klev av i Harajuku och steg in i parken vid Meijitemplet slängde sig Nina på närmsta parkbänk för att rätta till skorna.


Parken kring Meijitemplet var gudomlig. Till skillnad från skogsområdet i Kawaguchiko fanns det fåglar och andra djur som prasslade omkring bland löven. Luften var sådär oförskämt färskt blommande friskt.


Där stod jag och såg bra ut. Bara sådär. Vid en porlande bäck som inte kom med på bilden.


Närmare templet stod en massa vackra blommor uppradade. Malin godkände.


Vackra blommor är vackra.


Instruktioner för tvättning innan besök på tempelgården:
1) Fyll träspaden med vatten.
2) Häll vatten över din vänstra hand för att tvätta handen.
3) Häll vatten över din högra hand för att tvätta handen.
4) Häll vatten i din vänstra hand som du tvättar munnen med.
5) Klar!


Stort tempel var stort och då är Meijitemplet ett av de mindre templena. Jag ser verkligen fram emot att besöka Kyoto!


Önsketrädet där besökare får lämna sina önskningar. Varje morgon töms önskningarna och gås igenom av prästerna. Sedan får man se vad som händer.


Önskningar som väntar på att få gå i uppfyllelse.


Meijitemplets inre gård. En till bit in i templet kastade vi mynt över ett trägaller och klappade i händerna två gånger för god lycka, hälsa och framgång. Nina hade sparat en handfull 1 yensmynt enbart för detta tillfälle.


På vägen från Meijitemplet satte jag mig på den ökända Harajukubron. Den var öde, sorglig och så liten att jag kunde ha missat den om jag hade blinkat. Ylvas utlåtande var bäst; "vill du se femtioelva amerikanska turister som fotar tio japanska camwhore cosplayers - gå till bron i Harajuku."


Efter den verklighetsförankringen gick jag och Nina till frisören för att fixa håret. Som vi hade längtat! Jag tror dessutom att vi hade väldigt olika förväntningar på resultatet. "Gör vad ni vill!" sa vi båda glatt och jag blev inte mer brunett än så här, klippt lugg och med lockat hår. Jag vet inte. Jag ser ju bra ut men jag hade ju förväntat mig en mer radikal förändring. Nina klippte av en decimeter av sitt hår och fick röda och blonda slingor. Hon vet inte riktigt heller vad hon tycker om sitt hår. Var ärlig nu, ser det bra ut?


Resten av eftermiddagen var ett race i hur många personer jag kunde klämma in att möta på en dag. Amanda kom till stan från Ueda, Madde och Chrull var i stan på semester.


Madde blev klad hest av sin belgiska våffla.


Jag blev klad hest av min Mont Blanc-parfait.


Senare blev jag klad hest av att träffa Ylva och Josephine. Ylva lyckades med det konstnärliga tricket att spilla ut en halv jordgubbsmjölk över sin fullt öppna väska. Till och med läxorna luktade jordgubbar.


Sista stoppet för dagen var templet i Asakusa.


Templet var fortfarande övertäckt men resten av tempelgården var väldigt vacker i skenet av alla lampor.

Nu har jag fruktansvärt ont i mitt vänstra knä, det liksom strålar av smärta från sidan av knät och inåt. Antagligen en nerv som har kommit i kläm av för mycket promenerande. Jag hoppas att det gör över tills imorgon. Då ska vi resa från Tokyo till Hiroshima. Hupp!
My last day in Tokyo. I visited the Meiji temple, posed by the Harajuku bridge (really small, insignificant and totally overrated), met with Amanda, Madde, Chrull, Ylva and Josephine. Last stop was the temple in Asakusa.
Now my feet hurt and my knee is hurting even more. I hope it will get better by tomorrow because then we are going from Harajuku to Hirsohima.

5 comments:

 1. jag gillar håret, men luggen tycker jag var lite tunn, kanske? Annars var lång raklugg väldigt smickrande på dig.

  ReplyDelete
 2. Jag gillar färgen men trodde nog att frisören skulle spejsa till det lite mer...men hen kanske inte vågade :P

  Det röda tycker jag var asballt!

  ReplyDelete
 3. Hoppas hoppas hoppas för din skull att det inte är sen-inflammation som du har fått...är det senan på yttre undersidan av knäet som gör mest ont?

  Gillar håret, men ja...inte så radikalt.

  ReplyDelete
 4. http://metrobloggen.se/midori

  Tack för en fantastisk eftermiddag <3

  ReplyDelete
 5. AliceApricot: Luggen ser tunn ut för att den envisas med att ligga i bena. :/

  Lithia: Ja, jag hade nog också förväntat mig en mer radikal förändring. Det är egentligen mörkbrunt och inte rött.

  Yonaki: Jag vet inte riktigt om det är senan men det gör ont på sidan av knät och smärtan strålar inåt. Öh. Vet inte hur jag ska förklara. Det gör bara ont när jag går ner för trappor av någon anledning, inte upp för trappor, inte när jag springer, inte när jag promenerar.

  Amanda: Det är jag som ska tacka! <3<3<3<3

  ReplyDelete