2009-11-20

Lolita talk on Müsli, Swedish local radio show, and a vampire smiley bite.


Radioprogrammet gick bra även om lolita kändes som ett desperat halmstrå som de försökte koppla till New Moon. Jag log lite inombords varje gång programledarna snubblade på uttalet av gothic lolita, det var gulligt.

Som vanligt när det gäller radio går tiden alldeles för snabbt och allting hinns inte med att pratas om. Jag snuddade vid det här med modet att klä sig i lolita. Alla som klär sig i lolita är inte uppmärksamhetsutsvultna men det är bara att konstatera att lolita drar åt sig mycket uppmärksamhet. Jag menar, herregud, kolla på hur vi klär oss, det är väl inte så konstigt?
Det är många tjejer som uttryckligen har sagt på forumet och på andra ställen på nätet att de inte vet hur de ska våga. Och för att vara krass så är lolita inte stilen för dig som inte kan hantera uppmärksamhet. Både att kunna sätta en gräns för när det räcker och att sätta på teflonhuden när folk tycker saker (för det gör de, folk lägger alltid näsan i blöt) kräver en viss del mod och integritet. Jag tycker att alla ska våga göra vad de vill och våga leva ut sina drömmar, må det vara klädmässigt, yrkesmässigt eller livet i allmänhet. Och ingen jävel ska få stoppa dig. Kom ihåg det.

Det blev vampyrbettssminking i studion också. Eller... var det en blodig smiley på handleden?


Om du missade programmet kan du lyssna här:
Müsli i P4 Kalmar - sammanlagt lite drygt en timmas medverkan med lite nyheter och skvalmusik emellan (13 minuter in i programmet och framåt)
The radio show went well and it really was a desperate try of the radio show hosts to connect lolita with the hype around New Moon. As I said in the show too, I have a hard time seeing how New Moon has been inspired by the gothic lolita movement and that Claudia from Interview with a vampire would be a more logical connection, but hey, why the heck not.

Radio time flies by so fast though. What I thought would be half an hour of radio time ended up being more than an hour in the studio. They also had a theater make up artist who did a vampire bite on one of the radio show hosts. Or... is it a bleeding vampire smiley?

5 comments:

 1. Vad söt du var i programmet, lilla mormor.

  ReplyDelete
 2. How embarassing, to associate lolita with Twilight XD lol..

  I'm glad you represented lolita well. I wish I could listen to this show!

  ReplyDelete
 3. I would say desperate more than embarassing. :P It's available for listening but it's all in Swedish. :/

  ReplyDelete
 4. Konstigt nog så känner jag mig ofta mer uttittad i mina vanliga kläder. Kanske att jag trivs så fantastiskt i lolita att jag inte märker om folk glor? ^^

  ReplyDelete