2009-11-07

Hiroshima: Peace Memorial Park, Miyajima Island and accidental theft.


Vid frukosten imorse tog jag lite groddar.


Men... såg inte groddarna lite konstiga ut?


Okej, det var inte groddar - det var torkad småfisk. Eeeh.


Vi tog spårvagnen ut till Peace Memorial Park som upprättats till minne av atombomben som föll över Hiroshima under andra världskriget.


A-bomb dome var större än jag trodde att den skulle vara.


Malin uppskattade det luddiga trädet som stod precis bredvid.


Jag gjorde min finaste turistpose vid floden.


Children's Peace Monument - upprättat för att hedra minnet av Sadako Sasaki och alla andra barn som avled till följd av atombomben. Massor av människor från hela världen skickar och/eller kommer hit för att ge bort vikta papperstranor och visa att de vill ha fred på jorden. Jag blev så rörd att jag smög bakom ett av båsen och lät tårarna rinna fritt.


Minnesmonumentet över samtliga av atombombens offer. Japaner då alltså. Koreaner som dog av atombomben har ett eget minnesmonument.


Efter det massiva atombombsmuséet var Malin tvungen att äta och hotade med att äta upp rådjuren på Miyajima om hon inte fick mat. Vi hittade en okonomiyakirestaurang där de lagade maten på ett stort stekbord framför oss.


Min okonomiyaki med udonnudlar, grönsaker, räkor, fläskkött och bläckfisk.


Väl ute på Miyajima åt Malin alltså inte upp dessa små sötsaker till rådjur. De strövar fritt över hela ön och håller sig gärna nära människor som ger dem allt som är mer eller mindre tuggvänligt. Jag har filmbevis.
Lilla söta rådjursbebisen, IHIHHIHHIIH!!!


Victor fick inte ha sin glass ifred heller.


Ytterligare en fin turistpose komplett med Itsukushima-templets torii växandes ur huvudet på mig.


Vy ut över stranden och havet från en av gångarna i Itsukushima-templet.


En bild på templets fasad.


Jag hittade bläckfisk på pinne! NOMNOMNOM.

Under kvällen strövade jag omkring på stan lite. Bland annat klämde jag på ett par strumpbyxor. Så grävde jag lite i väskan och tankarna flög iväg samtidigt som jag kom på att jag skulle skynda mig. Så efter 10 minuter upptäckte jag att jag fortfarande hade strumporna kvar i handen! Utan att ha betalat för dem! Jag skämdes och hittade inte tillbaka heller så jag var tvungen att rusa hem så fort jag bara kunde för det kändes som om exakt HELA VÄRLDEN kunde se på mig att jag hade stulit ett par strumpbyxor. De kostade bara 315 yen (ca 30 kronor) så det känns ju bara ännu dummare.

Imorgon åker vi till Kyoto. Snart är första veckan i Japan över och resten av tiden ska spenderas i Osaka. Hej vad det går fort!
For breakfast I had some sprouts. Except that the sprouts didn't look like sprouts. Because they were really tiny fishies. Hmmm.

We went to the Peace Memorial Park to wallow in humanitys cruelness against itself. Then we went to Miyajima to pet deer that eat literally everything and look at the Itsukushima shrine. Speaking of food, I had some okonomiyaki and squid on a stick.

While walking downtown by myself this evening I was looking at a pair of tights. My mind started wandering, I checked my bag for something and I suddenly realized I had to hurry up a bit. After 10 minutes I noticed I was still holding the tights and I hadn't paid for them. I couldn't find my way back either. I was so ashamed of myself and felt like EVERYONE could see my tights were stolen so I rushed home.

Tomorrow we head for Kyoto for two nights and after that Osaka. The first week is soon over. Time flies so fast.

7 comments:

 1. Uhuuu.. jag vill också klappa rådjur :(

  ReplyDelete
 2. Om det är till någon tröst så är du inte den enda som av misstag råkat stjäla saker! Senast vi var i stockholm råkade Josephine stjäla med sig en påse svamp från konsum. Till exempel ;D

  ReplyDelete
 3. RÅDJUREN!!! Turistfotona är jättefina!

  ReplyDelete
 4. Asksjfhglkgl rådjuren~!

  ReplyDelete
 5. åååååh miyajima! Gud, vad jag längtar tillbaka när jag ser dina bilder. Det ser så avskyvärt underbart. Och ja, Hiroshima, det ÄR rörande. Jag brukar ha stålfejs och vara rätt opåverkad gentemot det mesta, men där brast det verkligen. Det går liksom verkligen inte att förstå, på något sätt.

  ReplyDelete
 6. Your tights story was SO funny- the other day, when i had the flu, I went and bought lemonade and stuff at the supermarket, and she packed the stuff, and then when I went to pay I realised I had a mango in my hand, with my purse! It was like, oh, sorry, I, um, accidentally almost stole this piece of fruit (!!).

  ReplyDelete
 7. Hej! Hittade hit via Davids Facebook. Det där gatuståndet i Miyajima där du åt grillad bläckfisk på pinne, där åt jag ett spett med panerade ostron för några år sedan. Supergott! Det slutade med att jag gick tillbaka och köpte ett till. Nostalgi.

  ReplyDelete