2008-09-01

Vilken jävla måndag.


Idag är första gången jag haft så mycket vitt på mig sedan jag tog studenten. Jag försöker att inte se ut som en gräddtoppad maräng.

Jag gick till banken. Banken fortsätter krångla eftersom jag sitter i byråkratisk skärseld. Jag har inte fast inkomst, har varit student i tre år och har utlandsflytt på gång. Det tas för givet att mina föräldrar ska finnas till hands och lösa allting, vilket kanske är det normala, men det är lite svårt att föra konversation med "den andra sidan". Jag lyckades boka in ett möte till morgondagen åtminstone, får se vad de säger.

Jag lämnade in min trasiga mobil men inga lånetelefoner fanns till hands. Bara tanken på att vara utan mobiltelefon på obestämd tid gjorde mig paralyserad. Jag har lyckats gräva fram min gamla mobil ur källaren så mitt nummer fungerar som det ska. Men jag har inga telefonnummer kvar. Skicka gärna ett sms till mig så att jag får era nummer igen, ni som vill hålla kontakt med mig.

Ytterligare ett dilemma: jag skickade in ansökning om ett nytt ID-kort. Vilket jag borde gjort för sådär två år sedan. Fem dagar, sade hemsidan. Nähe då, det tar tre veckor, sade banken. Lite svettigt med tanke på att jag måste skicka iväg passet till japanska ambassaden närsomhelst för att de ska kunna klistra i visumet. Jag får lösa det imorgon så har jag någonting att göra då med.

Anton försvann på egna äventyr och jag drog mig hemåt. Vid dörren rotade jag efter nycklarna men hittade inga. Utelåst! Ringa Anton. Ingen mobil! Ringa på hos grannen. Leta nummer till Anton. Hittar inte Anton. Leta nummer till Antons mamma. Ringa Antons mamma. Antons mamma skrattar mig i örat och konstaterar att grannarna måste tycka att vi är som en prima cirkusakt (jag har lyckats låsa in Anton två gånger). Anton kommer hem. Jag är hemma! Som du ser.

Jag har fortfarande inte hört något från Uddevalla angående jobbet. Kanske för att jag inte haft någon mobiltelefon under merparten av dagen. Däremot har jag fått ett intressant erbjudande från Fojo, utbildningen för yrkesverksamma journalister. Jag får se vad de har att säga.


Blus, strumpbyxor: H&M
Klänning: Alice and the Pirates/Baby the Stars Shine Bright
Skor: Petit Doll
Paraply: MAM
Väska: Kazuko Ogawa
Accessoarer: Metamorphose, Glitter, Innocent World, Van Asch, Dessert Rose

7 comments:

 1. men det ser suveränt ut ju! ah, du lyckas alltid.

  ReplyDelete
 2. Om det inte är "försent", kan du kolla med polisstationen om ID-kort. För mig tog det iaf fem arbetsdagar och kostade 400:- (foto togs på stationen). Att kunna gå dit och få rubbet fixat på en och samma gång och med sådan snabb leveranstid kändes jättesmidigt. Bara ett tips ... =)

  ReplyDelete
 3. haha... förresten, vem är anton?

  ReplyDelete
 4. Catta: FAN, jag visste att jag skulle ha gått till polisstationen! Nu är det definitivt försent, jag fixade allting på en gång när jag var inne på banken. Skit, skit, skit. Jag hoppas på att det går snabbt.

  ReplyDelete
 5. Fina vännen! Måndagar ska alltid vara jävligast. Jag tänker på dig, hur det än blir med jobbet elle Japan kommer det bli fabulous. Det är jag säker på!
  /
  Louise

  ReplyDelete
 6. maria har en panna!
  herregud.
  vad fin du är!
  ;)

  ReplyDelete
 7. snyggt! men oj, fojo?! sounds interesting!

  ReplyDelete