2008-11-08

Alice Deco vol 1

Alice Deco släpptes i början av oktober i år och är en specialutgåva av det japanska gatumodemagasinet nadesico. Tidningen känns som en blandning mellan Zipper och Kera, utan alla typiska lolitamodeller och visual kei-profiler (undantaget Kokusyoku Sumire).

De vanligaste lolitamärkena är representerade men här och var smyger den bohemiska stilen in med nya märkesnamn som jag blir nyfiken på. Det mixas och matchas till mer vardagsvänliga och icke-stereotypa outfits och flera sidor innehåller budgettips bredvid de dyrare märkesplaggen.

Mest gillar jag sminktipsen, håruppsättningarna, inredningssidorna och den mörka fotosessionen med en surrealistisk känsla. Vad gillar du?

8 comments:

 1. Tidningen påminner mig om Gothic Lolita bible. ^_^
  Fina tips.

  ReplyDelete
 2. Jo det kan man ju tycka men GLB är mer strikta och håller sig enbart inom lolitastilen. Alice Deco tar influenser från andra modestilar och är friare i sina stylinguppdrag. Så för den som ledsnat på nummer 345241 av GLB med samma gamla upplägg är Alice Deco en välkommen uppstickare.

  ReplyDelete
 3. Denna tidning e inte bra för dig*lol*:)

  ReplyDelete
 4. Klänningen med blad på rad två underifrån var helt underbar, skulle vilja ha en sån som brudklänning i framtiden. Får hitta liknande tyg och be någon sy upp. (Ska nog inte gifta mig i brådrappet). Så tack för inspirationen :D

  ReplyDelete
 5. PS: finns bladklänningen att se nånstans på nätet?

  ReplyDelete
 6. Klänningen kommer från Han Ahn Soon. Själv är jag sugen på Hello Kitty/Mondrian-klänningen.

  ReplyDelete
 7. Nais, fint med noe litt anderledes!!

  ReplyDelete