2009-04-29

The Game.


Det finns raggningsstrategier. Strategier som tar "ring efter två dagar"-regeln ett snäpp längre. Och när jag läser raggningsstrategierna undrar jag exakt hur puckade människor det finns ute i världen som faktiskt gått på de här strategierna.

Neggning är att kommentera sin target – kvinnan man raggar på – på ett indirekt nedsättande vis. Ett av Neil Strauss exempel från Spelet är ”vilka fina naglar, är de äkta?”. Det som i andra sammanhang skulle kallas härskarteknik eller sänkning används för att skapa osäkerhet och därigenom attraktion.
Det här och annat tar snubbar kurser i och läser böcker om.

Det mesta bottnar i samma sorts sunda förnuft som brukar spaltas upp i livsstilsmagasin och söndagsbilagor: Lyssna, ställ följdfrågor, skryt inte, bjud inte på drinkar, var inte efterhängsen, gärna inte ens särskilt angelägen, och så vidare. Så allmängiltiga prylar att Neil Strauss inte ens fått någon negativ respons från sina kvinnliga läsare (även om samtliga är övertygade om att teknikerna inte skulle fungera på just dem).
Här har du lite negativ respons.
Du kanske kommer få ligga, ligga jävligt mycket, ligga med hela jävla stan du bor i. Varsågod. Men du kommer också känna dig jävligt dum.

Varför? Det är enkelt att ligga.
Det är enkelt att ligga med folk som är mycket fulare än vad du själv är.
Det är enkelt att ligga med folk som är mycket mer korkade än vad du själv är.
Du kan ligga med vem som helst, vad som helst, jag lovar.

Den riktiga utmaningen, det är att få Den Där Personen att vilja stanna kvar. Och du kan ju bara hoppas på att Den Där Personen inte själv är en raggningsmanipulatör och att du inte är Den Där Personens tillfälliga erövring.

Kofta, strumpbyxor: H&M
Klänning: Ellos
Tyllunderkjol: Gina Tricot
Skor: Lolita Lola

5 comments:

 1. Haha, klockrent efter vad vi pratade om. Jag har inte läst hela boken, men delar av den då en kille jag dejtat hade den i sin bokhylla. Fast han använde aldrig någon av strategierna i The Game. Som tur var. Nej jag tror på hederlig gammal artighet, vänlighet, respekt och smicker!

  ReplyDelete
 2. Jag älskar dig Maria! <3 Efter valborg har jag blivit utsatt för rätt många sådana raggningsförsök, och med tre manliga vänner som läser och diskuterar sådana böcker i min närhet har jag utan valmöjlighet blivit lite insatt i det hela jag med. Det enda jag har gjort är att sucka, men din kommentarer satte verkligen huvudet på spiken!

  ReplyDelete
 3. Erhm, ***under valborg menar jag.

  ReplyDelete
 4. Lina: Instämmer helt. För ett hållbart förhållande efter dejtandet skulle jag dessutom vilja lägga till lojalitet. Men det kanske är för mycket begärt idag.

  Törnen: Med betoning på försök i ordet raggningsförsök, suck! Se det som en fördel att du är medveten om det så att du inte går på det. Och var inte rädd för att sätta dina kompisar på plats heller.

  ReplyDelete