2009-04-14

På tal om kopior och sådant där vi inte pratar så mycket om.

Jag har inte tittat på lolitarelaterade länkar på länge och därför inte heller skrivit om det så pass mycket. Men herregud, är det bara jag som tycker att Metamorphose har plankat Emily Temple Cute? Och på ett så fruktansvärt fult och blaskigt sätt att jag nästan tappar all respekt för Metamorphose.


Till vänster Emily Temple Cute, till höger Metamorphose.

Bilder © Bella, Metamorphose temps de fille.

6 comments:

 1. HAHA, min ank-klänning ^^

  Men jo, jag håller mig dig lite.. det är vääldigt likt. Dock görs det ju kopior kors och tvärs, på sniskan och upp och ner hela tiden. ETC klännigen är rätt gammal också (tror den kom ut 2005). Men visst, man tycker ju att de kan ta och komma på sina "egna" tryck. Och Meta klänning är rent ut sagt horibel *kräk-refelx*

  ReplyDelete
 2. NÄÄÄ inte metas fina klänning! den får ni inte tracka på! D:> jag är postmodern när det gäller kopior, om någon klagar på mitt fejkade brand himlar jag bara med ögonen och säger att jag är SO OVER upphovsfixeringen.

  ReplyDelete
 3. Leslie: Jag undrar mest vad man har mönsterdesigners till om de aldrig gör sina jobb? Till exempel att leverera unika tryck som förstärker varumärket och gör så att folk vill köpa de nya kollektionerna. Som Bella säger, alla kopierar hejvilt från varandra. Det är inget nytt men jag tycker att det är tråkigt och oinspirerande. Det är ingen som har upphovsrätt på ankor men det verkar som om nyskapande design är så sällsynt att det är dags att ta patent på det.

  ReplyDelete
 4. haha, du får patent på nyskapande design och jag får patent på ankor <3 (vilken jäkla bra patent, alltså!)

  nejmen, jag tycker att hela genuinitetsdebatten är rätt fail. Jagmenar mode går ju i princip ut på att kopiera.

  ReplyDelete
 5. Nänänä...
  "Fashion is all about eventually becoming naked."

  ReplyDelete
 6. Nänänä...
  "Fashion is all about eventually becoming naked."

  ReplyDelete