2008-06-09

Skugga.


Ända sedan jag blev fascinerad av gotstilen har jag haft någon slags osämja med min hudfärg. Det låg något majestätiskt och förtrollande över gotklädmärkesmodeller med porslinshy och midjelångt svart hår. Jag hade håret åtminstone.

I Thailand var jag bara tvungen att testa en av alla dessa hudblekningskrämer. Ja, i Thailand finns det hudvårdsprodukter som bleker din hy eftersom ljus hy anses vara vackrare än mörk hy. Jag testade med spänning över att se resultatet som reklamerna lovade skulle gå på ett kick, från pepparkaksbrun till rosavit på bara ett par veckor, fantastiskt Maria, berätta mer! Jag blev inte rosavit. Jag blev ljust citrongul. Ungefär så att jag lyste ikapp med lysröret på toaletten.

Som med alla andra komplex jag haft har jag försonats med min hudfärg. Jag ser bra ut i alla starka färger jag gillar. Jag bränner mig aldrig om det inte är tropisk solhetta. Jag är faktiskt ganska snygg också, om jag får säga det själv.

Klänning: Visible
Underkjol (tyllkanten som kikar fram): Angelic Pretty
Hårband: MILK
Handskar: Smyckeskrinet
Armband: h.Naoto (egentligen halsband)
Armbandsur: DessertRose
Strumpor, skor, halsband: random butik i Camden, London
Handväska: H&M

6 comments:

 1. Och snygg är du om även jag får säga!

  ReplyDelete
 2. Vad var det nu hon sa, vår nya hemmafru-kompis,"snyggast i stan", tror jag att det var. hihi

  ReplyDelete
 3. håhåja, de är likabra att man lär sig älska de man har ;P ja brukar alltid bli pikad för att ja är så blek så fort sol&bad säsongen närmar sig. Jag hade några sommrar där jag försökte steka på mig riktig färg men jag blev bara kräftröd och fjällade skinn, not so hot *_*

  ReplyDelete
 4. När jag var som mest fascinerad av goth stilen undrade jag varför det inte fanns fler mörhyade gothare, helt ärligt! Jag tyckte det fann en outforskad del av gothen som bäst kunde bäras upp av just mörkhyade - mystik, egypten, guld och svart. Som Akasha i Queen of the Damned (men jag tänkte det faktiskt innan jag såg filmen/läste boken).

  Det är bra att du är stolt över det du har ^^ Blek hy är oftast inte så himla kul faktiskt, och jag borde försöka lämna det idealet bakom mig eftersom det är uppenbart att det inte passar mig egentligen med mina gamla acne-ärr.

  ReplyDelete
 5. Tro mig, du skulle avsky att ha porslins hy som jag har. Minsta stress och du får röda utslag, minsta sol och du blir som en kräfta om du inte har minst solskyddsfaktor 30 :P
  Jag tycker förvisso att min hudfärg är snygg också. Men det är high maintenance :P

  Jag vill ju då i perioder vara asiat så jag kan bära upp små söta silor outfits snyggt :P

  ReplyDelete
 6. Tro mig, du skulle avsky att ha porslins hy som jag har. Minsta stress och du får röda utslag, minsta sol och du blir som en kräfta om du inte har minst solskyddsfaktor 30 :P
  Jag tycker förvisso att min hudfärg är snygg också. Men det är high maintenance :P

  Jag vill ju då i perioder vara asiat så jag kan bära upp små söta silor outfits snyggt :P

  ReplyDelete