2008-05-13

Upp med nävarna.


Jag höll på att hamna i gräl med exakt alla på redaktionen idag. Både inom projektet som på arbetsplatsen. Det blev inga gräl men jag tror knappast det kommer bli bättre organisering och information. Bara två veckor till, sedan sitter jag på mitt egna kontor med mina egna bekymmer.

Högen med spel är till vår spelrecensionskväll på torsdag. Det blir ett maraton med Chez Geek, Love Soap, Ninjaburger, TP Pixar, utomhus-Twister och Simpsons-monopol.
Det skummaste spelet är TP Tjejer mot killar. Killkorten innehåller frågor om "pojkleksaker, actionfilmer, grabbiga sporter, musik, TV och - naturligtvis - snygga brudar" (sic!) och tjejkorten har frågor om "tjejfilmer, tjejläsning, mode, tjejmusik, TV och - naturligtvis - snygga killar" (sic!). Bara så att ni vet, det finns alltså läsning och tjejläsning, musik och tjejmusik. Självklart är alla heterosexuella också. Världens mest jämställda land? Jävla skämt.

Cape: Jane Marple
Tröja: Innocent World
Bustier: Emily Temple Cute
Kjol: K-Star
Strumpor: köpt via LJ

3 comments:

 1. Tja Maria.
  Jag hävdar nog bestämt att det finns "tjejläsning" eftersom vissa böcker o tidningar riktar sig enbart mot tjejer precis som vice versa för killar.
  Att det där spelet siktat in sig på heterosexuella är nog också rätt givet. De allra flesta är trots allt hetero (runt en tiondel är väl av annan sexuell läggning vad jag läst) och det är nog det som de tjänar mest pengar på.

  ReplyDelete
 2. TP är ett allmänbildningsspel. Min uppfattning är att allmänbildning varken begränsar sig till kön eller sexualitet. Enligt TP Tjejer mot killar är det tydligen viktigt för killar att veta vad pingvinen heter i Happy Feet och för tjejer att veta vilken supermodell som spelat in albumet "No Promises". Men det är ju populärt att tjäna pengar på människors dumhet, eller hur?

  ReplyDelete
 3. Jag lägger ingen värdering i spelet eller frågorna och jag förstår mycket väl varför det släpps såna spel. Billiga att tillverka och chansen till vinst är stor.
  Appropå att tjäna pengar folks dumhet; Idol, Melodifestivalen, Bonde söker fru, skriva spaltmeter om mördade barn som ingen egentligen bryr sig om, ja listan kan göras jävligt lång.

  ReplyDelete