2007-12-20

Rätt, fel och andra dumma påhitt.

I en och en halv timme har jag diskuterat vad som är rätt och fel sätt vad gäller kläder, mode och subkulturer. Inom de flesta subkulturer finns en strikt mall. Hur man ska uppföra sig, vad man ska tänka, vilka kläder man ska köpa, vad kläder betyder för en och hur man definierar sig själv gentemot kläderna.

Hur kan man säga vad som är rätt och fel? Vad är det som gör den andra eller en själv för den delen så mycket mer rätt än någon annan inom subkulturen eller i jämförelse med resten av samhället?

Det ska jag säga dig: INGENTING.
Det finns ingenting som gör en människa bättre, smartare eller mer värd bara för att den råkar ha en handväska, klänning eller ett par skor som en inbillad gemenskap på nätet eller i vänskapskretsen har bedömt som snygg. Och det finns ingen åsikt som gör en människa mer passande eller överlägsen någon annan bara för att den inbillar sig att just det hon/han tycker är rätt.

It’s absolutely hilarious that your brain thinks people will think more of you if you like Radiohead and less of you if you like Steps, but that’s the way it works. And if you can snap out of it you will grow.
RedEye, EDGE Magazine


Det finns inga rätt för det finns inga fel.
De enda felen ligger i sättet och inställningen att upprätthålla ett påhittat genomskinligt skal inför andra medmänniskor och omgivningen. Sluta genast.

No comments:

Post a Comment