2008-12-18

Gothic & Lolita Bible vol. 4, Tokyopop


Flera uppslag med frisyrtips och tillhörande guider, nästan hälften egenproducerat material och massor av sprakigare, originellare outfits bland läsarbilderna? Nu börjar det likna något, Tokyopop!

Jag missade nästan att den hade kommit ut. Volym 4 av Tokyopops Gothic & Lolita Bible innehåller till mesta delen BRA och INTRESSANT återanvänt material. USA-centreringen har mattats av och kommenteras till och med av chefredaktörerna. Nu finns det bilder på och texter skrivna av folk från England, Nederländerna och Ryssland. Bra jobbat! Men ni kan alltid bli bättre.

Den här gången har jag scannat några favoritsidor. Ganska fjantig text skriven av Arika Takarano (ALI PROJECT) men snygg bild på snygga Arika i snygg klänning, en av mina favoritfotosessioner i en kristallarmatur, västerländska pryltips, hårstylingtips, neonexplosion med modellen Millie och recension av det svenska märket Ergi.

Mycket trevligt nummer, helt enkelt. Du får också stylingtips till fina naglar, guide till hur du gör egna smycken, en egen tygkasse och riktigt bra mönster. Du kan sy en kjol, en headdress och lite annat men dessutom sticka och virka egna vantar, en halsduk eller en headdress. Jättegulligt! Vem av mina vänner kan sticka och virka och vem av er vill sticka och virka åt mig?

En grej bara: jag är grymt besviken på att utlottningen av Innocent World-saker bara gäller folk som bor i USA. Nej, inte besviken, RIKTIGT JÄVLA ARG FAKTISKT. Sa inte chefredaktörskan att USA-centreringen skulle avvecklas?! Jag antar att ni tar jävligt små steg i taget.

Köp om du: kissar på dig av glädje över läsbara och snygga stylinginstruktioner och gillar nytänkande outfitmatchning.
Köp inte om du: är nöjd med ditt hår och dina naglar som de är, inte bryr dig ett skit om sprakiga färger eller vill ha Innocent World-saker bara för att upptäcka att du bor i fel land och inte kan delta i tävlingen. GRRR!!!

+ Recension av vol. 3
+ Recension av vol. 2
+ Recension av vol. 1

Bilder © Tokyopop

6 comments:

 1. urk, imo är de in srz need of better cover art -_-, men inehållet kanske är bättre, jag har inte fått min än tror ja men hår tutorialen ser ju rätt intressant ut :*

  ReplyDelete
 2. Jag skulle aldrig i livet få för mig att köpa den engelska GLB:n. Den känns så B av nån anledning.

  Jag gillade Millenoir outfiten med pälscapen och muffen sjukt mycket dock.

  Och sen när är "Ergi" arg på svenska? Är det nån slang/dialekt jag inte hört talas om innan?

  ReplyDelete
 3. Josen: Skicka in ett omslagsförslag till dem! De tar gärna emot material och det vore ju kul om ditt omslag blev publicerat. Jag rekommenderar frisyrtipsen varmt.

  Fia: Alla kan ju inte läsa japanska så den engelska varianten av G&LB är ett bra substitut. "Ergi" är fornnordiska och att det betyder "arg" är både sant och osant. Om jag har förstått det rätt kommer ordet "argr" ur ordet "ergi". Det finns flera teorier om den ursprungliga betydelsen för "ergi", bland annat "omanlighet, feghet, sexuell perversitet". Jag googlade runt lite men tar gärna emot rättelser.

  ReplyDelete
 4. Ang. Ergi: Det stämmer som Maria säger, vad jag vet. (Och hm, jag gjorde ändå ganska noga research innan jag skapade märket...)

  Vad jag kom fram till har det med ilska att göra, och att användes litegrann som ett slangord för feminina män och kvinnor som inte "höll sig på sin plats". 100% säker är jag dock inte, men det kan man väl aldrig vara med gamla ord...

  GLB missupfattade antagligen det där med old norse jag skrev när jag förklarade för dem =/

  ReplyDelete
 5. "GLB missupfattade antagligen det där med old norse jag skrev när jag förklarade för dem =/"
  Min första reaktion också, men wtf, bara kul att folk får göra lite egen research och kolla upp nåt de inte trodde stämde, de kanske t.o.m. drabbas av lite trevlig allmänbildning ^^

  ReplyDelete
 6. Tack för dina recensioner av G&LB :) Jag tänker köpa denna^^

  (...och Kaya var med i en! ^O^ Jag älskar Visual Kei!! <3<3 )

  ReplyDelete