2007-08-28

London: Lördag.

Slackerdag på Oxford Street. TopShop, Debenhams och Miss Selfridge på samma övertrafikerade gata kändes som Drottninggatan fast mycket bredare. Det var lite av en besvikelse. Jag blev tokkär i ett smyckesmärke med galenroliga designs och en Alice i Underlandet-kollektion på TopShop men annars var allting bara dyrt och snyggt på ett mediokert sätt.
På väg ner mot Liberty jagade vi efter och hittade till dagens stora mål; Vivienne Westwoods flaggbutik. Sara gick i taket av eufori och jag svimmade i deras salongsstolar, dreglandes över handväskor som kostade min dubbla reskassa.
Vi stack till Carnaby Street och Kingly Court för att se vad vintagebutikerna hade att erbjuda. Vi blev grymt besvikna, det fanns inget intressant alls och vissa smycken hittade vi på samtliga vintagebutiker. Hallå, liksom.
Grannbutikerna var betydligt coolare som erbjöd allt från skräddarsydda, gotiska balklänningar till färgglada tröjor och smycken.
Till slut hittade vi till Agent Provocateur, med order från Fina. Butiken var gömd mitt i skitkvarteret Soho, omringat av matställen. Snygg burlesquepersonal i rosa sjuksköterskeuniformer och bräkiga underkläder fastlåsta i racken. Charmigt.
På väg hem blev vi fotade - IGEN. Den här gången för någon random modesajt om Londons hippa klädstilar. "Jasså, är ni från Sverige? Svenskar måste vara ascoola!" tyckte fotografen. Hon skulle bara veta.


No comments:

Post a Comment