2007-05-04

Gothic & Lolita, Masayuki Yoshinaga - del 2


Böckerna Fruits och Fresh Fruits fokuserade på ett urval av streetfashion-foton tagna för den japanska tidningen Fruits. Nu har bokförlaget Phaidon gett ut Gothic & Lolita med betoning på just de stilarna.

Fotografen Masayuki Yoshinaga har tillsammans med mode- och subkulturexperten Katsuhiko Ishikawa satt ihop den knappt 300 sidor tjocka boken fylld till brädden med kreativa goter och lolitor.
Allting bärs upp - plastslangar, ullextensions, krinoliner och spetsvolanger. Ett antal uppslag visar folk som blivit fotade i sina hem, mycket intressant och kul idé. Jag hade definitivt velat se mer sådana foton än de vanliga bilderna från gatan.

Det känns skönt att se bilder på folk som rent ut sagt skiter i allt vad regler och klädkoder heter. Vissa har knappt kläder på sig för att visa upp sina tatuerade ben och armar, vissa är klädda till tänderna och ser ut som om de kommer från sagoböcker. Alla inspirerar mig. Jag vill tatuera mig, jag vill sy igen och framförallt blir jag glad. Jag börjar bli less på de västerländska lolitornas regelhets och märkesfixering. Det är trots allt bara kläder - få det att funka och ha kul medan du gör det!

Den stora överraskningen var att se både Camilla, Anna och Lily i boken. Jag känner mig stolt över att vara svensk på ett corny vis.

3 comments:

 1. Jag börjar bli less på de västerländska lolitornas regelhets och märkesfixering. Det är trots allt bara kläder - få det att funka och ha kul medan du gör det!

  word!
  är lily också med? kul! :D

  ReplyDelete
 2. Ja, Lily är med! Fast jag tog inte kort på det för EGL:arna vet kanske inte vem hon är. Men fatta - tre svenska tjejer i samma bok! ^^

  ReplyDelete
 3. Lite worldtimelag, men vi hade fått in den där boken idag i butiken och när jag såg Camilla i den mindes jag det här: http://www.youtube.com/watch?v=FwhEwlVcvgU

  Ser en av de två ekorrflickorna bekanta ut? ;)
  Och för att nämna, Kinki Kids är ju jäkligt stora i landet i öst, så det är lite tufft. :)

  ReplyDelete