2009-01-12

Årets första semla.


Först tar jag av locket och skopar upp grädde med locket. Jag testsmakar sedan grädden som är kvar. Om inte grädden smakar mandelmassa skrapar jag bort grädden och mandelmassan, rör ihop till en hel massa och brer tillbaka på bullen. Sedan käkar jag resten av bullen. Smakar grädden mandelmassa äter jag allt direkt. NOMNOM.

Hur äter du semla?

7 comments:

 1. Jag tycker varken om grädde eller mandelmassa så jag skrapar bort allt sånt och äter endast bullen. :D Om det inte är minisemlor, då slukar jag hela på en gång.

  ReplyDelete
 2. NOMNOMNOMNOMNOM!!!!! *får semmelcravings* Jag blir alltid besviken när de har snålat med mandelmassan. GE MIG MIN MANDELMASSA, DAMMIT!!!

  ReplyDelete
 3. Mandelmassan är det bästa *nomnom* Nu blir jag också sugen på semla.

  Jag tar av locket och skopar upp lite grädde på det (OBS! Med sked). Sen sölar jag ner mig något totalt av florsockret. Däreftet skrpatar jag ofta av endel av grädden då det oftast är för mkt för mig. Checka för och se om det är mkt mandelmassa, är det de äter jag glatt upp bullen - är det dock lite mandelmassa blir jag ledsen hest :(

  ReplyDelete
 4. Åt också årets första semla igår!

  Gör man dom själv ska ju helt klart 3/4 av bullen vara fylld med mandelmassegojs.

  Jag gör som du med locket...tar av det och skopar upp grädde med det....men sen så äter jag bara...med bett, inte sked.

  ReplyDelete
 5. jag gör som fia. mår dock fruktansvärt dåligt efteråt. för mycket grädde för min mage.
  du borde komma hit och gå på ett café i tingsryd. där har de wienersemlor. sjukt goda.

  ReplyDelete
 6. Jag glufsar i mig semlan som det vore en burgare. ^_^ Men mandelmassan går bort! Urk :P

  ReplyDelete
 7. umm, ja tar toppen och doppar den i grädden, äter, river sedan sönder bullen bit för bit och doppar den i grädde och äter tills det bara är liiiiite bulle kvar och massa mandelmassa, då blir de fest!

  ReplyDelete