04 november 2009

The majestic snowy top of Fuji-san and the cutest train ever.


På grund av den här floatern (glasskula i läsk) höll vi på att missa tåget till Kawaguchiko och Fuji. Jag tror aldrig att jag varken har druckit ett glas läsk så snabbt eller sprungit så snabbt efter en läsk som idag. Men vi hann med tåget!


Det tog en timma för oss att komma ut till Kasuga där vi bytte till det supergulliga Fujitåget som tog ytterligare en timma att komma fram till Kawaguchiko.


Markeringar fanns på perrongen så att man vet var man ska ställa sig någonstans för att komma in i rätt vagn.


Karta över alla stopp på linjen illustrerade med Fuji-gubbar.


Väl framme i Kawaguchiko hängde den här skylten på toaletten som bad oss att ta hand om och tänka på miljön även under toalettbesöket.


Längst upp på den här bilden ser ni linbanerepen till linbanan som tog oss upp till utsiktsplatsen över Fuji.


Vi hade oförskämt god tur med vädret. Det finns aldrig några garantier för att kunna se Fuji ordentligt eftersom allt beror på hur vädret är. Är det molnigt ser man ingenting men är det soligt och klarblå himmel som idag ser man Fuji klart och tydligt.


Jag och Nina är turistiga.


Runt utsiktsplatserna kan man promenera en slinga i den vackra lövskogen. Junior och David beundrar lövverket.


Vi vände och gick tillbaka efter en halvtimmes promenad. David hittade en stig nedanför den ordinarie som var väldigt brant att ta sig till. Den höjdrädde får nog hasa ner väldigt sakta, här var det som sagt väldigt brant.


En del av utsikten som inte sträckte sig mot Fuji - höga skogsklädda berg.


På vägen tillbaka hittade Nina creme brulee i burkform. Jag var tvungen att testa. Någon tyckte alltså att hackade bitar av creme brulee gör sig bra på burk för den som är i farten men fortfarande är sugen på något gott.
We went to Kawaguchiko to look at Fuji today. The weather was amazingly perfect for mountain viewing and Fuji-san was fully visible in it's majestic awesomeness. We wandered around in the forest for a bit and on the way home I tasted creme brulee on a can. Yes. You read that correctly, chunks of creme brulee on a can for a person on the go with a sweet tooth.

4 kommentarer:

 1. Ser utrolig vakkert ut! Og LOL @ Fuji-figurene XD

  SvaraRadera
 2. Bilderna gör inte berget rättvisa. Det var obeskrivligt mäktigt.

  SvaraRadera
 3. åhåhåh jag är så avis! Tågen ser ju sådär underbart puttenuttiga ut, sånt som bara finns i Japan liksom. Eller, kanske snarare, sådant som bara gör sig bra i Japan?

  SvaraRadera
 4. åhåhåh jag är så avis! Tågen ser ju sådär underbart puttenuttiga ut, sånt som bara finns i Japan liksom. Eller, kanske snarare, sådant som bara gör sig bra i Japan?

  SvaraRadera

Tack för din kommentar, jag försöker alltid svara så snart jag kan!

Thank you for your comment, I always try to reply as soon as I can!

Blog Widget by LinkWithin