10 januari 2008

Köpstopp.

Lina har påbörjat sitt köpstopp. Hon har lovat sig själv att inte köpa någonting om hon inte behöver det. Vi snackar inte behov som i en ny klänning till helgen utan riktiga behov som när det går hål i strumporna och man inte har några hela strumpor kvar. Köpstopp är vettigt och Lina är vettig. Så vi inledde köpstoppet med att gå till Kupans second hand uppe i Oxhagen. Logiskt? Nej. Men billigt. En tjuga för mina senaste fynd gör studentlivet lite, lite ljusare.

  

Jag skulle inte klara av ett köpstopp. Det skulle betyda att jag inte får fika längre. Min största utgift ligger i fikandet. Jag fikar varje dag, det gör mig glad och jag försöker intala mig själv att det är mer ekonomiskt än att gå ut på krogen. Jag har egentligen inget behov av att festa. Kaffe har jag egentligen inte heller något behov av men det är trevligt att inte känna mig laggad i huvudet på grund av koffeinabstinens. Lika lite behöver jag den där nya klänningen, väskan, skorna, strumporna. Lika najs känns det att veta att jag har en outfit som är perfekt matchad. Det gör mig glad och så länge det gör mig glad ser jag inte vad problemet är.

Problemet är att jag låter precis som en narkoman eller alkoholist som ursäktar sitt beroende. Det är bara att erkänna - du har egentligen inget behov av en platt-tv, mp3 eller ny väska. Men du vill. Du vill bara ha. Och jag med.

2 kommentarer:

  1. ska inte lina fika med oss nå mer i paradisgrottan?

    SvaraRadera
  2. Jo, klart hon ska. Jag säger bara att om JAG skulle sätta köpstopp för mig själv så skulle jag inte få fika.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, jag försöker alltid svara så snart jag kan!

Thank you for your comment, I always try to reply as soon as I can!

Blog Widget by LinkWithin