11 november 2007

Gnäll - ett journalistiskt personlighetsdrag.

Firmafesten Fyllan i Villan är första steget för journaliststudenterna att vidareutveckla konsten att bli full, det ena av de två typiska personlighetsdragen för yrkeskåren. Det andra personlighetsdraget är förmågan att gnälla. Gnället börjar från sekunden du sätter foten på bussen till dess att du landar hemma. Däremellan ska inte maten duga, musiken ska inte duga och de andra på festen duger allra minst. Ju mer det finns att gnälla om, desto mer sprit behöver du för att kunna stå ut med alla andra som inte ser ut, tycker eller på annat sätt är som du.

Varför inte bara göra det bästa av alltihop, se till att du får värde för pengarna, dansa dig glad och skratta tillsammans med massa nya människor? Varför betalar du 300 kronor för en fest du på förhand bestämt dig för att den kommer suga? Fan vad trött jag blir. Stanna hemma så att vi som vill ha roligt slipper pessimismen nästa gång.

2 kommentarer:

  1. de kanske misstar gnäll för källkritik? ;)
    eller så är de bara rädda för att om de ska visa att de gillar nåt så kan de bli sårbara, lättare att ta på sej klagodräkten och gå scotch-free (varför säger man så? har det med tejp att göra?)
    urträkiga är de hursomhelst, pissimistjävlarna.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar, jag försöker alltid svara så snart jag kan!

Thank you for your comment, I always try to reply as soon as I can!

Blog Widget by LinkWithin